Clement legt uit waarom Gano ontbreekt in Europa League-selectie

Clement legt uit waarom Gano ontbreekt in Europa League-selectie
Woensdag 19 september 2018 - 16:15   I  

KRC Genk is al een hele tijd actief in de Europa League. Na een pak voorrondes zijn de Limburgers nu klaar voor het échte werk: de poulefase van het toernooi. Donderdagavond wacht met de Zweedse landskampioen Malmö meteen een flinke test.

Genk-coach Philippe Clement is op zijn hoede. "Dit is ook een uitdaging voor ons. Malmö heeft ervaring, is goed georganiseerd en beschikt over enkele spelers die het verschil kunnen maken. Rosenberg, de wingbacks... het gevaar komt van overal. Ik zet ze ongeveer op hetzelfde niveau als Genk, Sarpsborg schat ik dan weer iets lager in", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

"Voor de tweede plaats in de groep zal het een gevecht worden tussen deze clubs", voorspelt Clement. "Besiktas is duidelijk de favoriet, maar dat neemt niet weg dat we ook tegen hen willen winnen."

Geen Gano

De herstelde Marcus Ingvartsen zit in de twintigkoppige selectie, Zinho Gano ontbreekt. Clement legt uit waarom: “Om de drie dagen moet ik een kern samenstellen: ik heb keuzemogelijkheden en moet dus ook daarin roteren. Ingvartsen is klaar om minuten te maken. Hij is pijnvrij en je ziet hem elke week groeien.”

TAGS  I  KRC Genk  I  Malmö

maandag 28 november 2022

zondag 27 november 2022

zaterdag 26 november 2022