'Thierry Henry stelde deze gigantische eisen, deal onmogelijk'

'Thierry Henry stelde deze gigantische eisen, deal onmogelijk'
Woensdag 12 september 2018 - 13:00   I   door Redactie

Thierry Henry koos ervoor om bij de Rode Duivels te blijven en T2 te worden. Nochtans voerde hij lange onderhandelingen met Bordeaux. Tot een akkoord kwam het echter niet.

Joseph DaGrosa, directeur van GACP (General American Capital Partners) - het Amerikaanse investeringsfonds dat Bordeaux overnam - onthult in een interview met L'Equipe de reden van het afketsen van de deal met Henry.

“Op basis van financiële redenen vonden we geen akkoord. Ik heb veel respect voor hem. Hij was een steengoede speler en heeft een interessante carrièreplanning. Maar we konden geen beslissing nemen op basis van emoties", zegt DaGrosa. "We hebben duidelijk gemaakt dat de onderhandelingen zijn afgebroken omwille van financiële redenen. Er speelden geen andere zaken mee.” 

Vijf transfers

Volgens L'Equipe zou Henry ook het sportieve beleid van de eerste ploeg tot het ontwikkelingscentrum willen controleren. Voor het einde van de transferperiode wilde hij ook nog eens vijf aanwinsten verwelkomen én vetorecht bij elke transfer. Die eisen waren voor Bordeaux te gortig.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Bordeaux

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024