"Het WK met de Rode Duivels missen was het beste wat hem kon overkomen"

Dinsdag 11 september 2018 - 10:00   I  

De Rode Duivels deden het uitstekend op het WK in Rusland. Roberto Martinez leidde zijn troepen met wervelend voetbal naar een bronzen plak. Achteraf sprak niemand nog over de niet-geselecteerde spelers zoals Radja Nainggolan, Christian Benteke, Divock Origi en... Jordan Lukaku.

Die laatste stond wel op het lijstje van Martinez, maar was simpelweg niet fit genoeg om mee te gaan naar Rusland. "Jordan sukkelde met een bilaterale tendinitis aan de patellapezen (een ontsteking aan beide knieën, nvdr.)", verduidelijkt fysiotherapeut Lieven Maesschalck in Het Laatste Nieuws.

Maandenlange rust

"Al in januari stak die ontsteking voor het eerst de kop op, maar Jordan is blijven voetballen." Niet het slimste idee van de jongste Lukaku, want tegen eind mei was de ontsteking zo ver gevorderd dat enkel maandenlange rust en revalidatie nog soelaas kon brengen.

"Dat Jordan niet naar het WK kon, was dus eigenlijk het beste wat hem kon overkomen", weet Maesschalck. "Zo heeft hij de tijd gehad om het probleem grondig aan te pakken, aan de basis. Dat heeft hij gedaan als een superprof. We hebben maandenlang hard gewerkt om zijn knieën te herstellen. Dit was broodnodig."

Poll: Heeft een fitte Jordan Lukaku zijn plaats bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Lazio  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024