Kompany legt voor het eerst uit waarom hij doorgaat bij Rode Duivels

Kompany legt voor het eerst uit waarom hij doorgaat bij Rode Duivels
Zaterdag 08 september 2018 - 09:35   I  

Vincent Kompany (32) zal ook deel uitmaken van de kern Rode Duivels die in de Nations League speelt en zich probeert te kwalificeren voor het EK in 2020. Even dacht hij aan zijn afscheid bij de nationale ploeg, maar zover kwam het niet.

"Je hebt altijd van die doemscenario's in je hoofd, waarbij je denkt: 'Hoe ga ik me over twee jaar voelen?' Maar ik sta hier nu en voel me gewoon top", vertelt Kompany in Het Laatste Nieuws. "Als dat het geval is, moet je gewoon doorgaan", legt de verdediger uit. "Zeker in deze ploeg. Het is leuk spelen met zulke jongens. En niemand houdt op als het leuk is."

Na iedere wedstrijd staat Vince the Prince de pers te woord met een brede glimlach. Dat heeft een reden. "Ik lach al bijna twee jaar na elke match. (opgewekt) Ik geniet echt van spelen bij Manchester City en bij de nationale ploeg. Dat geef je niet zomaar op."

"We willen meer"

En ook op zijn 32ste is Kompany nog hongerig. "We beschouwen die halve finale op het WK niet als het einde, maar als een stap. Dat hebben we tegen Schotland ook bewezen. We zijn niet naar hier gekomen om uit te rusten. We hebben een doel. Achterover leunen omdat we derde zijn geëindigd in Rusland, zal ons niet helpen. We willen meer."

Poll: Ben jij blij dat Kompany doorgaat?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Manchester City

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024