Toch kritiek na klinkende zege: "Eden Hazard was té aanwezig"

Toch kritiek na klinkende zege:
Zaterdag 08 september 2018 - 08:36   I  

De Rode Duivels hadden vrijdagavond geen kind aan Schotland, dat met 0-4 opzij werd gezet. Eden Hazard speelde andermaal een fantastische wedstrijd in het shirt van de nationale ploeg. Al deed hij volgens sommigen zelfs iets te veel zijn best...

Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, is van mening dat Hazard té nadrukkelijk aanwezig was tegen de Schotten. "Hier en daar werden er wat vragen gesteld bij het niveau dat Kevin De Bruyne op het WK haalde, maar gisteren werd ondanks de ruime zege duidelijk dat de Rode Duivels hem nodig hebben."

"Eden Hazard kwam voor de rust de bal overal opvragen, waardoor hij minder in de zone van de waarheid - dichter bij of in het strafschopgebied - zijn acties kon opzetten. Het kan raar klinken over zo'n klasbak, maar Eden Hazard was in de eerste helft té aanwezig", zegt Vandewalle.

"Hazard moet nog even wachten om spelmaker te worden"

Volgens Vandewalle moet Hazard op dit moment vaker voor de actie kiezen. "Hij moet nog even wachten met spelmaker te worden, eens hij de 30 jaar ­gepasseerd is misschien. Als de snelheid wat afbot en de individuele acties minder zijn geworden. We willen hem zoals bij die 0-2. Snelle actie en een schot binnen. Ook de assist voor de 0-3 kwam er na zo'n actie."

"Maar goed, gisteren was Kevin De Bruyne er niet bij, dinsdag spijtig genoeg ook niet, en daardoor voelde Eden Hazard zich als aanvoerder wellicht geroepen om naast af te werken ook nog het spel te maken. Daardoor kwam ­Tielemans ook niet uit de verf, want hij zou de rol van De Bruyne hebben moeten opnemen. Dat kwam er niet van."

TAGS  I  Rode Duivels

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024