"Ik mocht bij Club zelfs de kleedkamer niet meer in van Leko"

Donderdag 06 september 2018 - 07:33   I   door Redactie

Sander Coopman verliet Club Brugge voor KV Oostende op het einde van de transfermarkt. Coopman was bij Club helemaal op een zijspoor geraakt.

Al vroeg in de zomer probeerde Racing Genk Coopman los te weken bij Club, maar de transferprijs lag toen op 2 miljoen euro. "Club vroeg mijns inziens te veel. Gelukkig kwam er met Oostende (dat ongeveer 750.000 euro betaalde, red.) nog een goeie optie. Ook op Charleroi werd ik goed ontvangen, maar als Vlaming vond ik het project van KVO beter voor mij. Ze zeggen dat ik te honkvast ben, maar ook Racing Genk sprak mij aan", aldus Coopman.

"Ik wou dit jaar écht mijn kans grijpen, maar al snel vertelde Club mij dat ze me wilden verkopen. Dan hoef je niets meer te proberen. Eerst mocht ik niet meer meetrainen van Leko, en al snel mocht ik zelfs de kleedkamer niet meer in. Van dag op dag mocht ik ook niet meer met de groep eten. Dat vond ik allemaal extreem, zeker voor iemand die altijd zijn werk doet en al elf jaar bij Club speelde. Het was slikken."

Jongeren

Coopman is al de zoveelste in rij die als jeugdspeler niet doorbreekt bij Club. "Blijkbaar is het toch heel moeilijk (grijnst). Er zijn veel goeie voetballers, zoals Storm of Dierckx, die volgens mij zouden doorbreken als ze eens tien matchen op rij mogen spelen. Alleen lukt dat niet in een topclub, waar het om de prijzen gaat en jonge gasten na een mindere match doorgeschoven worden. Je kan dat Club niet verwijten en dat doe ik ook niet."

Poll: Heeft Coopman te weinig kansen gekregen bij Club?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024