'Sergej Milinkovic-Savic hield topspelers bij KRC Genk'

'Sergej Milinkovic-Savic hield topspelers bij KRC Genk'
Dinsdag 04 september 2018 - 19:00   I   door Redactie

Sergej Milinkovic-Savic is de reden waarom Genk zo makkelijk zijn topspelers wist te behouden. Dat komt omdat de Limburgers financieel sterk staan dankzij de Serviër, die slechts één seizoen bij Genk speelde.

"Dat dat de afgelopen drie mercato's niet hoefde, heeft de Limburgse club te danken aan een ex-speler: de Serviër Sergej Milinkovic-Savic, die drie jaar geleden de overstap maakte naar Lazio Roma", schrijft Sport/Voetbalmagazine. "Met Lazio werd toen afgesproken dat Genk een tijdlang de helft van de transfersom zou ontvangen bij een mogelijke doorverkoop. Een flink percentage, dat Lazio er zou van weerhouden hebben de speler, voor wie het beweerde toen een bod te hebben gekregen van 100 miljoen euro, te verkopen."

"Omdat het percentage waar Genk recht op had bij doorverkoop na afgelopen zomer elke zes maanden verder zou dalen, besloten de Limburgers een jaar geleden om hun rechten op die doorverkoop definitief te verkopen aan de Romeinse club. Daardoor verzekerde het zich van een financiële buffer die de club in staat stelde om ook de volgende mercato's (die van afgelopen winter en die van deze zomer) geen uitgaande transfers te moeten doen, én om een aantal jonge talenten proactief te halen. Zonder de verkoop van die rechten was de druk om één of andere sterkhouder van de hand te doen het afgelopen jaar groter geweest."

Daar moet wel bij gezegd worden dat de sterkhouders van Genk ook geen grote drang hadden om te vertrekken. Ze zien met een goede coach en een sterke selectie nog ruimte voor progressie bij hun huidige club.

Poll: Heeft Genk de beste kern in België?

TAGS  I  KRC Genk

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024