Transfermarkt LIVE: Amrabat op weg naar België, duurste transfer tussen Belgische clubs ooit

Transfermarkt LIVE: Amrabat op weg naar België, duurste transfer tussen Belgische clubs ooit
Woensdag 22 augustus 2018 - 23:45   I   door Redactie

Met nog enkele dagen te gaan hebben de Belgische clubs nog een beetje tijd om hun kernen samen te stellen. Er staat nog heel wat te gebeuren, want bij elke Belgische topclub lijken er nog spelers te willen vertrekken. Ook versterkingen zijn nog welkom. Volg alle actie dagelijks op de voet in 'Transfermarkt LIVE'!

*Als het van Galatasaray afhangt blijft de Nigeriaanse flankspeler Henry Onyekuru gewoon daar. Onyekuru scoorde in twee wedstrijden al één keer. In Turkije denken ze een diamant vast te hebben en daarom dringen ze aan bij Everton om een aankoopclausule in het contract op te nemen. Everton wil 25 miljoen voor de ex-speler van Anderlecht en Eupen.

*Volgens AD heeft Club Brugge de beste papieren om Amrabat binnen te halen. De speler zelf verkiest een avontuur dicht bij Nederland, waardoor Sporting al afvalt. De Belgische landskampioen zou een streepje voor hebben op de Duitsers. 

*Eupen hoopt nu dat de jonge verdediger Rocky Bushiri voor de nodige kwaliteit komt zorgen. De 18-jarige verdediger zou dit seizoen niet meteen veel speelminuten kunnen verzamelen in de defensie van Gert Verheyen en daarom stuurt de kustploeg hem naar de andere kant van België voor één seizoen.

*Het Nieuwsblad weet namelijk dat de 18-jarige Colombiaanse flankverdediger Anderson Arroyo van Liverpool op uitleenbasis naar AA Gent trekt. Het is de bedoeling dat hij op termijn een werkvisum in de wacht sleept voor Engeland. Hij kan zowel links als rechts uit de voeten.

*De transfer is nu dan toch afgerond. Club Brugge heeft het nieuws ook zelf bekendgemaakt. "Club bereikte vandaag een akkoord met Sporting Charleroi over de onmiddellijke overgang van Kaveh Rezaei. De Iraanse aanvaller tekent een contract voor 4 jaar bij Blauw-Zwart." Club zou 5 miljoen euro betalen voor de Iraniër.

*Osimhen trekt dan toch naar België. De aanvaller kiest voor een avontuur bij Charleroi, waardoor de Carolo's meteen een vervanger hebben voor Rezaei. 

*Volgens Franse media zouden Anderlecht en Gouano een akkoord gevonden hebben. De verdediger zou uiteindelijk een royaal salaris opstrijken. Anderlecht is nu van plan om een bod uit te brengen van 8 miljoen, exclusief bonussen. 

*KVK haalt de Griekse middenvelder Charilaos Charisis terug naar België. De speler van PAOK speelde vorig seizoen bij STVV, maar keerde nadien terug naar Griekenland. Niet voor lang dus, want nu gaat Kortrijk met de speler aan de haal. 

*Bordeaux toont belangstelling in Aly Samatta van Racing Genk. De Franse club zou een bod voorbereiden.

*Club Brugge heeft nog geen akkoord met Charleroi over de transfer van Rezaei. Charleroi vraagt 7 miljoen euro, Club denkt aan een bedrag van 4 miljoen euro. Mocht het meer worden, dan wordt dat een recordtransfer voor blauw-zwart.

*Keylor Navas vertrekt mogelijk nog bij Real Madrid. De doelman staat in de belangstelling van Manchester City, dat een vervanger zoekt voor de ernstig geblesseerde Claudio Bravo.

*Sander Coopman zou Antwerp FC boven KV Oostende verkiezen.

*De transfer van Kaveh Rezaei naar Club zou zo goed als rond zijn. Benavente, ploegmaat van de spits bij Charleroi, nam op Instagram al afscheid van hem. Club betaalt 6 à 7 miljoen euro voor hem.

*Het Franse Dijon heeft een bod tussen de 1,5 en 2 miljoen euro uitgebracht op Kara Mbodj. Anderlecht lijkt geneigd om het bod te aanvaarden. Kara maakt zich op voor de medische testen.

*Club Brugge gaat vol voor Charleroi-spits Kaveh Rezaei. De Karolo's willen wel 7 miljoen euro voor hun aanvaller.

*Antwerp wil Dieumerci Mbokani als nieuwe spits. De 32-jarige Congolees zit momenteel zonder club.

*Sofyan Amrabat trekt mogelijk naar Club Brugge. De 22-jarige middenvelder wil vertrekken bij Feyenoord. Ook Mainz en Sporting Lissabon azen op de Marokkaanse international.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024