"Jammer dat ik bij Anderlecht geen kans heb gekregen"

Dinsdag 31 juli 2018 - 22:00   I   door Redactie

Wout Faes maakte de overstap van Anderlecht naar KV Oostende. Daarmee heeft hij de verwachtingen bij paars-wit niet kunnen inlossen. Via een tussenstap probeert de verdediger nu toch nog zijn doelen te bereiken.

Bij KVO kreeg hij een driejarig contract. "Dat contract van drie jaar geeft me mentale rust", zegt Faes aan Sport/Voetbalmagazine. "Voor de komende seizoenen weet ik nu waar ik aan toe ben en ik voel dat ze in mij geloven - daarom heb ik hier getekend. De vorige zomers was het telkens afwachten waar mijn toekomst zou liggen."

"Ik had voor mezelf uitgemaakt dat ik geen uitleenbeurt meer wilde. Dus het was of bij Anderlecht blijven en daar voor een basisplaats gaan, of definitief verkocht worden. Mijn entourage heeft dat besproken met Anderlecht en gezien de twijfels daar leek het mij best om te vertrekken. Bij Excelsior heb ik vorig seizoen toch een twintigtal matchen gespeeld als titularis in de Eredivisie, dat is niet slecht voor een 19-jarige verdediger denk ik."

Afgesloten

Anderlecht is nu een afgesloten hoofdstuk voor Faes. "Helemaal. Het blijft jammer dat ik er nooit een echte kans kreeg en geen enkele minuut voor het eerste elftal speelde, maar Oostende is ook een mooie en ambitieuze club."

Poll: Had Faes meer kansen moeten krijgen bij RSCA?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Oostende

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024