Vandereycken begrijpt Martinez niet: "Dit kan Brazilië afstraffen"

Vandereycken begrijpt Martinez niet:
Vrijdag 06 juli 2018 - 08:11   I   door Redactie

René Vandereycken begrijpt de beslissing van bondscoach Roberto Martinez niet om vast te houden aan drie verdedigers tegen Brazilië. De voormalige international en bondscoach vreest dat Brazilië dat systeem wel eens zou kunnen afstraffen straks.

"De pijnpunten van het systeem met drie centrale verdedigers zijn tot nu toe door zwakke ploegen blootgelegd, maar nog niet echt afgestraft. Ik hoop van niet, maar het gevaar bestaat dat een sterkere tegenstander als Brazilië dat wel doet", zo zegt Vandereycken in Het Nieuwsblad.

"Het is al even geleden dat we nog tegen een tegenstander van dat niveau hebben gespeeld", vervolgt Vandereycken. "Het probleem is tweeledig. Er is aangetoond dat er op de flanken ruimte ligt in de rug van Meunier en Chadli of Carrasco, die bovendien geschoold zijn als aanvallers, niet als verdedigers. Brazilië heeft daar met Willian, Coutinho en Neymar intelligente topspelers mét een actie die gebruik kunnen maken van die ruimte."

"Ook de snelle, korte combinaties beheersen ze goed. Als de centrale verdedigers rugdekking moeten komen geven, zijn ze vaak in het nadeel omdat de flankaanvallers van de tegenstander de bal al onder controle hebben, recht op hen afkomen en zodoende zowel links als rechts kunnen passeren."

Vermaelen

"Qua invulling is onze sterkste verdediging in puur defensief opzicht van rechts naar links: Alderweireld, Kompany, Vermaelen en Vertonghen. In het systeem met drie centrale verdedigers zit een van hen op de bank. In zo'n belangrijke wedstrijd moet Vermaelen in mijn ogen sowieso spelen. Een bijkomende bedenking: is het niet vreemd dat je zowel tegen Panama als Brazilië met dezelfde veldbezetting zou spelen?", vraagt Vandereycken zich openlijk af.

Poll: Heeft Vandereycken gelijk?

TAGS  I  Vandereycken  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Brazilië

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024