'Spanje hakt in volle WK-strijd knoop door en gaat voor Roberto Martinez'

'Spanje hakt in volle WK-strijd knoop door en gaat voor Roberto Martinez'
Donderdag 05 juli 2018 - 11:04   I  

Tot nader order ligt Roberto Martinez nog steeds onder contract bij de Belgische Voetbalbond (KBVB), maar het is goed mogelijk dat daar binnenkort verandering in komt. Onze bondscoach wordt immers steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een overstap naar de Spaanse nationale ploeg.

Onlangs werd Martinez al genoemd als potentiële nieuwe bondscoach van Spanje, dat Julen Lopetegui een dag voor de start van het WK in Rusland de bons gaf nadat uitlekte dat de trainer bij Real Madrid had getekend. Nog op het verlanglijstje van Spanje: Luis Enrique en Albert Celades.

Volgens The Sun is Martinez ondertussen topfavoriet om Fernando Hierro – hij keert terug naar zijn rol als technisch directeur – op te volgen. En daar is een belangrijke reden voor. De Spaanse Voetbalbond zou in de ‘neutrale’ Martinez een ideale bondscoach zien. Enrique en Celades hebben respectievelijk een verleden bij Barcelona en Real Madrid en in het verleden is al gebleken dat zoiets gevoelig ligt bij La Roja.

Gesprekken na het WK

Bondsvoorzitter Luis Rubiales wil daarom vol voor Martinez gaan. Rubiales benaderde de bondscoach van de Rode Duivels nog niet, maar is van plan om dat na afloop van de Wereldbeker wél te doen. Martinez verlengde voor aanvang van het WK zijn contract bij de KBVB tot 2020, maar het is dus goed mogelijk dat hij de voorbereiding op het EK aanvat met Spanje en niet met België.

Poll: Is Martinez volgens jou na het WK nog bondscoach van de Rode Duivels?

TAGS  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Spanje

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022