Martinez krijgt raad: "Hij moét starten. Zonder hem verzuipen de Belgen"

Martinez krijgt raad:
Donderdag 05 juli 2018 - 10:45   I  

De Rode Duivels kijken vrijdagavond Brazilië in de ogen. Als Eden Hazard en co zichzelf onsterfelijk willen maken bij het Belgische publiek, dan moeten ze voorbij ‘De Goddelijke Kanaries’. Makkelijk wordt dat niet, en dus zal de gekozen tactiek een belangrijke rol.

Het lijkt er steeds meer op dat Roberto Martinez enkele wijzigingen in zijn elftal zal doorvoeren. De invallers van tegen Japan, Marouane Fellaini en Nacer Chadli, mogen zich aan een basisplaats verwachten.

Nordin Jbari, analist én een goede vriend van Fellaini, vindt dat maar normaal. “Ik ben puur objectief als ik zeg: Marouane móet starten. Zonder hem verzuipen de Belgen sowieso morgenavond”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Fellaini zorgt voor vuur bij zijn ploegmaats"

 

“Heb je het centrale middenveld van Brazilië al eens bekeken? Daar staan Paulinho en Fernandinho. Wel, ik geloof nooit dat De Bruyne en Witsel het fysiek van die twee kunnen halen. Marouane is nodig om de duels te winnen en zo voor balbezit te zorgen. Dán pas kan De Bruyne uitblinken."

Verder is Jbari ook van mening dat Fellaini voor een meerwaarde kan zorgen met zijn aanvallende kwaliteiten. De middenvelder kan zomaar een bal binnenkoppen, ook tegen de Brazilianen. "Meer dan ooit is dat een wapen", vindt Jbari. "Op dit WK zijn de verschillen zo miniem dat stilstaande fases doorslaggevend zijn. Met zijn gestalte kan Marouane helpen, net als met zijn enthousiasme. Hij zorgt voor vuur bij zijn ploegmaats - hij gaat altijd voluit."

Poll: Zou jij Fellaini aan de aftrap brengen tegen Brazilië?

TAGS  I  Fellaini  I  Brazilië  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  Jbari

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022