Spanje of België? ‘Roberto Martinez neemt beslissing over toekomst’

Spanje of België? ‘Roberto Martinez neemt beslissing over toekomst’
Woensdag 04 juli 2018 - 19:00   I  

Roberto Martinez richt zich momenteel op de kwartfinale tegen Brazilië en wie nog meer, maar na afloop van het wereldkampioenschap moet de bondscoach van de Rode Duivels wel een beslissing over zijn toekomst nemen.

Toen Julen Lopetegui daags voor de start van het WK de bons kreeg bij Spanje, werd Martinez onmiddellijk vooruitgeschoven als mogelijke opvolger. De ex-trainer van Everton stond enkele jaren geleden al eens op het verlanglijstje van de Spaanse Voetbalbond en zou ook nu weer in beeld zijn.

"Ook de komende twee jaar ongetwijfeld bondscoach van de Rode Duivels"

Al acht Stephan Keygnaert van Het Laatste Nieuws de kans klein dat Martinez na het WK vertrekt bij de Rode Duivels. “Two more years. Roberto Martínez zal ook de komende twee jaar ongetwijfeld bondscoach zijn van de Rode Duivels”, klinkt het in de krant. “Dat was al zo in een nieuw contract gegoten voor de afreis naar Rusland, maar u weet hoe dat gaat met die papiertjes, vandaag de dag - net zoveel waard zijn ze als bierviltjes.”

“De onwaarschijnlijke remonte tegen Japan in de achtste finale van de Wereldbeker heeft de overeenkomst vast en zeker bekrachtigd. Bij een 0-2-achterstand en vijfentwintig minuten voor het einde had Martínez de keuze uit verschillende wisselspelers en verschillende tactische schema's voor The Escape To Victory - hij moést juist kiezen, uit ál die elektriciteitsdraadjes diende de bondscoach het correcte kleurtje te nemen. Hij pikte Fellaini en Chadli eruit. Fellaini bracht evenwicht op het middenveld en won duels - te land, ter zee en in de lucht -, Chadli leverde op zijn beurt snelheid, diepgang en power.”

"Martinez kan de brug slaan naar het EK 2020"

Keygnaert benadrukt ook dat niemand binnen de Belgische Voetbalbond nog aan Martinez twijfelt. “Niemand, spelers noch bobo's, in de 'Country Club' in Moskou stelt nog existentiële vragen bij Roberto Martínez, sommigen lopen eenvoudigweg hoog op met hem. Neymar Junior zal daar niets aan veranderen - of hij moet vrijdagavond een hattrick maken, telkens vanuit de rug van één van de “wingbacks.”

“Maar dan nóg is Bart Verhaeghe niet het type dat zijn oren laat hangen naar wat kreten. Roberto Martínez zal tot nader order ook na de zomer bondscoach der Belgen zijn. Dat krediet verdient de Catalaan. Hij kan de brug slaan naar het EK van 2020”, besluit Keygnaert.

Poll: Is Martinez een goede bondscoach voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Martinez  I  Rode Duivels

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022

zondag 27 november 2022