Meunier krijgt erg lastige vraag over ploegmaat/tegenstander Neymar

Meunier krijgt erg lastige vraag over ploegmaat/tegenstander Neymar
Dinsdag 03 juli 2018 - 13:35   I  

De Rode Duivels staan in de kwartfinales van het WK en moeten het nu opnemen tegen Brazilië. Het is nu al uitkijken naar het treffen van vrijdagavond. Voor Thomas Meunier wordt het extra speciaal, want zijn rechtstreekse tegenstander is… Neymar.

Meunier moet zijn ploegmaat van bij Paris Saint-Germain aan banden zien te leggen. Geen eenvoudige opdracht. Braziliaanse reporters wilden dan ook graag weten wat het plan van onze rechtsachter is. “Ik weet niet hoe ik Neymar moet afstoppen”, vertelde Meunier aan Globo Esporte.

Neymar is waarschijnlijk de beste speler waar ik ooit tegen of samen mee gespeeld heb. Hoe dan ook zal ik mijn uiterste best doen. Ik weet dat we een kans maken tegen Brazilië, maar ook dat het moeilijk wordt om hen af te stoppen. Het is niet alleen Neymar, hé. Brazilië heeft ook nog Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Gabriel Jesus, Marcelo en noem maar op.”

"Dit is al een soort van finale voor ons"

Meunier kruipt bijgevolg graag in de rol van underdog. “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd. We zijn niet de favoriet om de Wereldbeker te winnen. En om Brazilië te kloppen moet je zowel op mentaal als fysiek vlak op 100%, of misschien wel 120% van je kunnen spelen. Het is eigenlijk al een soort van finale voor ons. We beseffen dat we de kwaliteiten en het collectief hebben om Brazilië te verslaan. Maar nogmaals: het zal niet makkelijk zijn.”

Poll: Kan Meunier Neymar afstoppen?

TAGS  I  Meunier  I  Rode Duivels  I  Brazilië  I  Neymar

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024