Waarom Zinho Gano zó gewild is door de Belgische topclubs

Waarom Zinho Gano zó gewild is door de Belgische topclubs
Maandag 02 juli 2018 - 17:01   I  

Zinho Gano staat op het punt om KV Oostende te verlaten. De targetman staat pas sinds vorige zomer onder contract bij de West-Vlaamse ploeg, maar mag er nu al beschikken omdat hij te zwaar op de begroting weegt. En zo duwt KVO zijn spits rechtstreeks in de handen van de Belgische top. Maar waarom is Gano zo gewild?

Daar zijn een aantal redenen voor. Allereerst: Gano heeft tijdens de voorbije seizoenen bewezen dat hij een prima aanvaller is voor iedere club in de Jupiler Pro League. Gano maakte de jongste drie seizoenen achtereenvolgens 10, 11 en 12 competitiedoelpunten bij Waasland-Beveren en Oostende.

De 24-jarige Gano, die zijn opleiding genoot bij Club Brugge, is een ideaal aanspeelpunt en laat enkele Belgische topclubs daar nu net naar op zoek zijn. Bovendien kent Gano de competitie – iets wat eveneens in zijn voordeel speelt. En kijk maar eens rond: als Belgische topclub zijnde vind je niet gauw een betaalbare centrumspits die goed genoeg is om het verschil te maken op het gewenste niveau.

Opgeleid in België

Tot slot speelt er nog een belangrijke factor in het voordeel van de boomlange aanvaller: hij is in België opgeleid, en ook daar zijn grote ploegen uit de Jupiler Pro League dezer dagen naar op zoek. Standard mikt niet voor niets op in België opgeleide spelers, maar in dit dossier lijkt het uiteindelijk toch achter het net te vissen.

Genk, waar Gano met Philippe Clement zijn ex-trainer tegen het lijf zal lopen, heeft een streepje voor. De Limburgers zijn op zoek naar een spits die in het systeem past en Gano voldoet aan de vooropgestelde voorwaarden. Hij zal binnenkort met Ingvartsen, Samatta en Karelis om een basisplaats moeten strijden. Al is het goed mogelijk dat één of twee van die drie spitsen nog vertrekken.

Poll: Is Gano goed genoeg voor een Belgische topclub?

TAGS  I  Gano  I  KV Oostende  I  Standard  I  RC Genk  I  Club Brugge  I  Waasland-Beveren

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024