'Olayinka vertrekt, jackpot voor AA Gent'

'Olayinka vertrekt, jackpot voor AA Gent'
Maandag 02 juli 2018 - 07:21   I   door Redactie

Peter Olayinka vertrekt bij AA Gent. Dat is vrij verrassend, want Gent wilde hem na zijn uitleenbeurt bij Zulte Waregem eigenlijk houden. De Buffalo's zagen in hem de opvolger van Moses Simon, maar na zijn sterke periode bij Essevee is de interesse te groot geworden.

Ondanks de interesse vanuit onder meer Duitsland wordt zijn nieuwe bestemming volgens Het Nieuwsblad wel een verrassing. De flankaanvaller wil ingaan op het aanbod van Slavia Praag. Bij de Tsjechische club kan hij een pak meer verdienen dan bij AA Gent. Bovendien is hij gewonnen voor het sportieve project van Slavia. De club speelt, net als Standard bij ons, de derde voorronde van de Champions League. Slavia is in handen van een kapitaalkrachtig Chinees conglomeraat.

AA Gent had eerder nog aanbiedingen van 3 en 5 miljoen euro van Slavia geweigerd, maar is nu toch geplooid. Dat betekent dat Olayinka dus sowieso meer dan 5 miljoen euro opbrengt. Sinds 2016 speelt bij bij AA Gent, maar Olayinka kreeg er geen kans. Vorig seizoen kwam hij onder trainer Francky Dury helemaal tot ontbolstering bij Zulte Waregem. Hij scoorde elf keer en gaf vijftien assists in alle competities.

Poll: Had Gent hem moeten behouden?

TAGS  I  AA Gent  I  Olayinka  I  Slavia Praag

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024