"Het draait tegen Engeland niet om winnen, maar om tweede te eindigen"

Woensdag 27 juni 2018 - 09:21   I   door Fabian Morren

Stephan Keygnaert, de chef voetbal van Het Laatste Nieuws, benadrukt dat de Rode Duivels straks niet mogen spelen voor de eerste plaats tegen Engeland. Het vizier is gericht op plek 2 volgens hem. Roberto Martinez kondigde al heel wat mogelijke wijzigingen aan in het elftal.

"Het draait tegen de Engelsen níet om winnen, maar om net achter hen tweede te eindigen in de groep", benadrukt Keygnaert in zijn krant. "Wil iemand dat vandaag en morgen - liefst zelfs tíjdens de match - geregeld eens influisteren bij Michy Batshuayi? Want in al zijn enthousiasme zou hij er zomaar twee kunnen inschieten, waardoor teammanager Piet Erauw alsnog een verplaatsing naar Rostov, en wie weet later ook naar Kazan en Sint-Petersburg moet zien te regelen."

"De boodschap is intussen wel duidelijk zeker? Amuseer jullie, heren Duivels", gaat Keygnaert verder. "Wie er morgenavond ook speelt, het draait voor één keer níet om de drie punten. Just have fun. Een 2-2'tje, met indien nodig één gele kaart meer dan de Engelsen, volstaat..."

Kompany

Daarnaast hoopt Keygnaert dat Vincent Kompany speelminuten krijgt tegen de Engelsen. "Kompany trainde gisteren pas voor de tweede keer met de groep, nadat hij begin juni tegen Portugal was uitgevallen met een scheurtje in de lies. En toch. Een uurtje wedstrijdritme opdoen tegen Engeland, lijkt ons niet verkeerd", zegt hij.

"Op voorwaarde dat de bondscoach aan Kompany duidelijk maakt dat hij zich tegenover zijn vrienden uit de Premier League níet moet bewijzen - de drang om te tonen dat hij de beste is, haalt het soms van zijn verstand. Herinner u zijn Champions Leaguewedstrijd op Barcelona, waar Kompany té ijverig stond te verdedigen. Minstens een helft spelen tegen Engeland zou hem hoe dan ook goed doen. En voor wat welkome zekerheid zorgen, als we straks in de achtste finales staan. Je wil Kompany toch niet uit het niets à bloc laten spelen tegen pakweg Colombia?"

Poll: Vind jij ook dat de Duivels voor de tweede plek moeten gaan?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Kompany  I  Engeland

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023

donderdag 28 september 2023