Engelse journalisten zijn nu al bikkelhard: "Dat wordt anti-voetbal"

Engelse journalisten zijn nu al bikkelhard:
Dinsdag 26 juni 2018 - 18:20   I  

De Rode Duivels spelen tegen Engeland in een wedstrijd die wellicht geen van beide wil winnen. Als dat echt het geval wordt, dan krijgen we donderdag een wel erg speciale wedstrijd te zien. Maar hoe denken de Engelse journalisten daar eigenlijk over?

Sporza vroeg het aan twee Engelse journalisten en zij vrezen dat het een erg saaie wedstrijd wordt. Normaal gezien zou de wedstrijd tussen België en Engeland vuurwerk moeten opleveren. Maar dat wordt donderdag naar alle waarschijnlijkheid niet het geval.

"We waren vooraf zo enthousiast over deze match tussen een team vol Premier League-sterren tegen een ander team vol Premier League-sterren. Het zou fantastisch geweest zijn, een van de matchen van het toernooi. Maar nu wil niemand echt winnen, dus zou het saai kunnen worden. Ik denk dat de fans teleurgesteld zijn", aldus Cotterill van Sky Sports.

"Anti-voetbal"

Een wedstrijd bewust verliezen is eigenlijk ant-voetbal en Cotterill vreest dan ook dat we ant-voetbal te zien zullen krijgen. "Spelen om niet te winnen is onsportief en anti-voetbal. Ik denk ook dat je eigenlijk wel moet winnen. Voetballers willen toch altijd winnen op een WK. Het gaat op zo'n toernooi over het neerzetten van een reeks en over groeien. Nu even inhouden, kan gevaarlijk zijn, maar ik vrees dat ze het beide gaan proberen."

Coverdale van The Sun ziet dan wel nog iets wat de wedstrijd boeiend kan maken, namelijk de jongens die hun kans krijgen en willen grijpen. "Ik denk dat beide teams stiekem wel denken aan die 2e plaats. Ze zullen het niet openlijk zeggen, maar er is gewoon niet meer diezelfde motivatie. Maar als er heel veel nieuwe jongens een kans krijgen, zullen die zich wel willen laten zien. Ze zullen indruk willen maken en dat kan de match dan toch weer boeiend maken."

Poll: Verwacht jij veel van de wedstrijd?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Engeland

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024