VAR wist pareltje Eriksen uit; Denemarken en Australië spelen gelijk

VAR wist pareltje Eriksen uit; Denemarken en Australië spelen gelijk
Donderdag 21 juni 2018 - 15:50   I  

Iedereen kijkt uit naar het hoofdmenu tussen Argentinië en Kroatië, maar Denemarken en Australië hebben alvast voor een leuk voorgerecht gezorgd. Beide landen gingen donderdagnamiddag vol voor de drie punten, maar moesten vrede nemen met een gelijkspel. Christian Eriksen en Mile Jedinak zorgden voor de goals.

Halverwege stond het 1-1. Denemarken begon prima aan de partij en had overwicht, iets wat resulteerde in een vroeg openingsdoelpunt van Christian Eriksen. Na een heerlijke aflegger van Nicolai Jorgensen poeierde Eriksen het leer voorbij een kansloze Mathew Ryan.

De Australiërs gaven zich niet gewonnen, maar hadden wel de hulpt van de VAR nodig om langszij te komen. Nadat Yussuf Poulsen in zijn eigen rechthoek de bal met de hand beroerde kende de scheids, na tussenkomen van de videoref, een strafschop toe. Een lichte, maar daar trok Mile Jedinak zich niets van aan. Hij maakte er 1-1 van.

Australië morst met de kansen

Na de pauze veranderde het spelbeeld steeds meer. Australië begon in zijn kansen te geloven en drukte Denemarken meermaals achteruit. De ploeg van Bert van Marwijk kreeg nog de beste kansen, maar liet na om die af te maken. Zo bleef het bij 1-1. Australië blijft achter met 1 op 6, voor de Denen ziet het er met een 4 op 6 een pak beter uit.

Poll: Wie verdiende de zege?

TAGS  I  Australië  I  Denemarken  I  Eriksen  I  Jedinak

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024