Rusland is te sterk voor Egypte na dolle twee minuten

Dinsdag 19 juni 2018 - 21:48   I

Rusland maakte al veel indruk in de openingsmatch van het wereldkampioenschap tegen Saudi Arabië. En het gastland bereikt ook zo goed als zeker de volgende ronde. Dankzij een 3-1 overwinning staat Rusland stevig op kop met een 6 op 6.

Sterspeler Mohamed Salah was weer van de partij voor Egypte, maar het leek alsof de goaltjesdief een beetje met de rem op speelde. Egypte oogde mét Salah wel sterker en Rusland kon pas in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe trekken. Vlak na rust kwamen de Russen op voorsprong door een knullige own goal van Fathy.

En in dolle twee minuten werd Egypte helemaal naar de slachtbank geleid. Eerst was het Cheryshev die de 2-0 maakte en vlak daarna was het de sterke Dzyuba die knap afwerkte. Egypte kreeg nog een strafschop, na ingrijpen van de VAR, maar het mocht niet meer baten. Salah zette de penalty nog feilloos om maar Egypte kon geen vuist meer maken.

Poll: Is de overwinning van Rusland terecht?