Leko legt uit waarom hij (geblesseerde) Clinton Mata er zó graag bij wilde

Leko legt uit waarom hij (geblesseerde) Clinton Mata er zó graag bij wilde
Dinsdag 19 juni 2018 - 16:17   I  

De kogel is door de kerk: dinsdagmiddag maakte Club Brugge via zijn officiële kanalen bekend dat Clinton Mata overkomt van Sporting Charleroi. De rechtsachter mag dan wel nog tot oktober aan de kant staan met een blessure, toch wilde Club-trainer Ivan Leko Mata er héél graag bij.

Op de webstek van blauw-zwart verduidelijkt de Kroaat waarom hij zo in zijn nopjes is met de komst van Mata. “Ik ben zeer blij met deze transfer. Clinton is een van de beste aanvallende backs uit onze competitie”, steekt Leko van wal.

“Met zijn capaciteiten en profiel past hij perfect in het voetbal dat we willen spelen. Bovendien zie ik nog groeimarge. Samen met Dion Cools hebben we nu 2 volwaardige spelers voor de rechterflank, wat zeker geen overbodige luxe is met het drukke programma die eraan komt. ”

Genk trok zich terug

De 25-jarige Mata speelde tijdens het voorbije seizoen op uitleenbasis bij KRC Genk, maar de Limburgers beslisten de aankoopoptie niet te lichten. In de Luminus Arena vonden ze de vraagprijs van 3 miljoen euro aan de hoge kant.

Poll: Gaat Clinton Mata Dion Cools uit de ploeg spelen?

TAGS  I  Mata  I  Club Brugge  I  Charleroi  I  RC Genk

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024