Argentinië bijt tanden stuk op IJsland: Messi eist hoofdrol op

Argentinië bijt tanden stuk op IJsland: Messi eist hoofdrol op
Zaterdag 16 juni 2018 - 16:50   I  

Een wedstrijd van Argentinië wordt altijd met argusogen gevolgd. Daar speelt namelijk ene Lionel Messi en dat levert altijd vuurwerk op. Vandaag stonden de Argentijnen tegenover IJsland. Op het EK lieten de IJslanders al zien dat er met hen niet te sollen valt en ook op het WK zetten ze die trend verder. Het werd 1-1.

IJsland begon enthousiast aan de wedstrijd en voetbalde ook wat kansjes bij elkaar. Argentinië kreeg de machine niet aan de praat, terwijl de IJslanders Lionel Messi goed uit de wedstrijd wisten te houden. Een onzichtbare Sergio Agüero kreeg plots de bal in de zestien en met een flits maakte de spits van Manchester City ruimte voor zichzelf. Met een lekkere knal bracht hij de Argentijnen ook op voorsprong.

Lang konden ze daar dan weer niet van genieten, want Alfred Finnbogason stond op de goede plaats om de bal na een enthousiaste aanval binnen te prikken. Ijsland zo al snel op gelijkhe hoogte en dat was niet eens onverdiend. Argentinië probeerde nadien nog, maar speelde een eerder zwakke wedstrijd. Ook Messi kon niet brengen wat hij Barcelona wel kan.

Messi met dé kans

In de tweede helft trokken de IJslander massaal naar achter. De dubbele gordel van de IJslanders bezorgde Messi en co gigantische kopzorgen. De Argentijnen kregen wel een uitgelezen kans, want de bal ging op de stip. Messi liet dé kans onbenut en trapte de strafschop erg zwak in. Een erg sterk keepende Halldorsson hield zijn ploeg recht. Ook nadien nog trouwens, waardoor IJsland zo met een enorme stunt aan het WK begint. Argentinië moet nog vol aan de bak tegen Peru en tegen Denemarken, maar moet zich misschien nog het meeste zorgen maken over het lage spelniveau.

Poll: Is dit Argentinië beter dan België?

TAGS  I  Argentinië  I  IJsland  I  Messi

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024