Bleek Frankrijk op een diefje voorbij een stug Australië

Bleek Frankrijk op een diefje voorbij een stug Australië
Zaterdag 16 juni 2018 - 13:48   I  

Frankrijk mocht vandaag haar WK openen tegen Australië. Met ook nog Peru en Denemarken in de poule mag Frankrijk normaal geen problemen kennen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Toch geraakten de Fransen vandaag niet probleemloos voorbij Australië.

De eerste helft was echt niet goed. Frankrijk probeerde wel, maar kon de organisatie van de Socceroos amper ontwrichten. Als dat wel eens lukte, dan stond daar een uitstekende Mat Ryan in doel. Die gaf zich in de eerste helft dan ook niet gewonnen.

In de tweede helft moest de ex-doelman Club Brugge zich dan wel gewonnen geven. Antoine Griezmann werd neergehaald in de zestien en na ingrijpen van de VAR ging de bal ook op de stip. Diezelfde Griezmann knalde de bal onhoudbaar voorbij Ryan. De Fransen dus op voorsprong.

Domme Umtiti

Lang kon Frankrijk niet genieten van die voorsrpong, want een domme handsbal van Umtiti schonk ook Australië een strafschop. Mile Jedinak plaatste hem keurig naast Loris en Australië dus alweer snel op gelijke hoogte. En de Aussies roken zelfs meer, want Frankrijk bleef in hetzelfde bedje ziek als in de eerste helft.

Toch viel het doelpunt, letterlijk, uit de lucht aan de overkant. Paul Pogba kon zich met de ingevallen Olivier Giroud doorzetten en met een gelukje verdween de bal over Ryan in doel. De bal leek net over de lijn, waardoor Frankrijk opnieuw op voorsprong kwam. Deze keer gaf Frankrijk die voorsprong niet meer uit handen. Les Blues winnen zo hun openingswedstrijd, maar overtuigend was het niet.

Poll: Had jij meer verwacht van Frankrijk?

TAGS  I  Frankrijk  I  Australië  I  WK

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024