Spaanse voetbalbond is woedend: “Dit kan niet!”

Spaanse voetbalbond is woedend: “Dit kan niet!”
Woensdag 13 juni 2018 - 12:30   I  

Julen Lopetegui is daags voor het wereldkampioenschap in Rusland ontslagen bij de Spaanse nationale ploeg. De oefenmeester gaat naar Real Madrid en had dit naar verluidt niet laten weten aan de Spaanse voetbalbond. Die heeft nu harde maatregelen genomen en Lopetegui de laan uitgestuurd.

“We bedanken Julen voor alles wat hij heeft gedaan want hij is mede verantwoordelijk dat we nu op het WK in Rusland zijn, maar we zijn gedwongen hem te ontslaan”, liet voorzitter van de RFEF Luis Rubiales weten op een persconferentie. “Ik voel me niet verraden, het probleem is hoe de zaken zijn gelopen. De Spaanse voetbalbond was absoluut niet betrokken en wist niets van de deal met Real Madrid af.”

Naar verluidt was Rubiales woedend door het nieuws van Lopetegui. “De onderhandelingen tussen Lopetegui en Real Madrid hebben plaatsgevonden zonder dat de Spaanse voetbalbond er iets van wist. Dat is iets dat we niet door de vingers kunnen zien. Vijf minuten voor de bekendmaking werden we pas op de hoogte gesteld.”

“Ik heb meteen een vliegtuig naar Rusland genomen. We moesten reageren, ik wist ook dat ik kritiek ging krijgen door deze beslissing, en dat accepteer ik.” Over de aanstelling van Lopetegui bij Real Madrid is Rubiales ook duidelijk. “Winnen is heel belangrijk, om de beste coach te selecteren ook, maar zo'n handelswijze kan niet door de beugel."

Poll: Snap jij de beslissing van de Spaanse voetbalbond?

TAGS  I  Spanje  I  Lopetegui  I  WK  I  Rusland

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024