Ook deze Red Flame wordt analist: "Rode Duivels winnen het WK niet"

Ook deze Red Flame wordt analist:
Vrijdag 08 juni 2018 - 10:27   I  

Sporza pakt binnenkort uit met een extra vrouw in het analistenpanel. Naast Imke Courtois, zal ook Heleen Jaques tijdens het WK in Rusland dikwijls te zien zijn op de openbare omroep. In haar spoor vindt overigens nóg een Red Flame de weg naar het analist zijn: Tessa Wullaert.

De 25-jarige speelster van VfL Wolfsburg zal tijdens het WK een eigen column hebben in Het Nieuwsblad. De commentaar aan het adres van vrouwelijke analisten, vindt ze maar niets. “Komaan, je moet echt niet op hoog mannenniveau hebben gevoetbald om een goede analist te zijn", klinkt het fors bij Wullaert.

"Heleen kan góéd over voetbal praten. En ze heeft een mening en zal die uiten ook. Meer dan Imke, denk ik. Ik had het ook wel graag ­gedaan, maar ik heb er echt geen tijd voor", benadrukt de spits van de Red Flames.

Veldbezetting

Wullaert gelooft momenteel ook niet in een wereldtitel voor de Rode Duivels. “Neen. De veld­bezetting moet beter, tegen Portugal gaven de Rode Duivels nog iets te veel kansen weg. En de auto­matismen moeten toenemen."

"Bij je club gaat dat vlotter, natuurlijk. Dat zie je aan het spel van De Bruyne. Bij Manchester City heb je lopende spelers als Leroy Sané die De Bruyne dan meteen diep aanspeelt. Nu moet alles nog te veel van Eden Hazard komen. En hoeveel wedstrijden zal Vincent Kompany kunnen spelen? Nog te veel vraag­tekens op dit moment dus om nu al te kunnen zeggen: De Rode Duivels spelen straks in Rusland de finale", besluit Wullaert.

Poll: Zal Wullaert het goed doen als analist/columnist?

TAGS  I  Wullaert  I  Rode Duivels  I  Red Flames

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023