De Bruyne mengt zich opmerkelijk in racisme-ophef tussen Touré en Guardiola

De Bruyne mengt zich opmerkelijk in racisme-ophef tussen Touré en Guardiola
Dinsdag 05 juni 2018 - 23:40   I  

Yaya Touré werd als een legende uitgezwaaid in het Etihad Stadium maar nu kwam de Ivoriaan plots met zware beschuldigingen aan het adres van Manchester City-coach Pep Guardiola. En dat zorgde voor veel ophef. De Spanjaard zou niet graag Afrikanen opstellen maar nu mengt ook Kevin De Bruyne zich opmerkelijk in het debat.

De spelverdeler van The Citizens verdedigt zijn coach. “Ik heb er nooit iets van gemerkt, maar het zou raar zijn mocht onze trainer een racist zijn. Zeker als je ziet hoeveel gekleurde spelers er in ons team zitten. Dus ik weet niet wat Yaya gezegd heeft, misschien is het verkeerd of overdreven neergeschreven”, vertelt de Rode Duivel aan Het Laatste Nieuws.

Ook kent hij de reden van de uitspraken en was Yaya Touré ontevreden omdat hij niet veel speelde. “Als je niet veel speelt, zoek je daar altijd wel wat meer achter. We hebben net het beste seizoen uit de clubgeschiedenis afgewerkt, dus finaal heeft de coach de juiste beslissing gemaakt door heel vaak dezelfde ploeg op te stellen. De trainer vond wellicht dat Yaya niet hard genoeg werkte of niet fit genoeg was, maar ik heb nóóit enige vorm van racisme gezien op de club.”

Poll: Heeft Kevin De Bruyne hier gelijk?

TAGS  I  De Bruyne  I  Touré  I  Guardiola  I  Manchester City

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024