Van Gaal werd 'gepolst vóór Martinez' en wou speciale deal met Rode Duivels

Van Gaal werd 'gepolst vóór Martinez' en wou speciale deal met Rode Duivels
Vrijdag 01 juni 2018 - 10:00   I  

Louis van Gaal zit ondertussen al twee seizoenen zonder een nieuwe uitdaging als trainer. Sinds zijn ontslag bij Manchester United ging de Nederlandse oefenmeester nergens meer aan de slag. En zeggen dat van Gaal zomaar de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels had kunnen worden...

Bij de voorstelling van het boek 'De hand van Van Gaal', dat over het sterke WK van Nederland in Brazilië gaat, onthulde van Gaal zelf dat hij contact heeft gehad met de Belgische Voetbalbond (KBVB). "Ze hebben me gevraagd, vooraleer ze bij Roberto Martinez hebben gepolst", aluds van Gaal.

Ontslagvergoeding

Van Gaal wilde beste de nieuwe selectieheer van België worden, maar stelde een speciale voorwaarde. Hij wilde dat zijn assistent het eerste jaar bij de Rode Duivels voor zijn rekening zou nemen. Waarom? Manchester United had in het contract van van Gaal benadrukt dat de coach in het eerste jaar na zijn vertrek op Old Trafford nergens aan de slag mocht gaan, wilde hij recht hebben op zijn volledige ontslagpremie.

"En ik wilde dat United het hele bedrag zou betalen. Ik wou mijn assistent vooruitsturen om de kwalificatiereeks te leiden met de Rode Duivels, maar dat wou de Belgische bond dan weer niet", besluit van Gaal. En zo kwam de KBVB uiteindelijk bij Roberto Martinez uit.

Poll: Had Van Gaal een betere keuze geweest dan Martinez?

TAGS  I  van Gaal  I  Rode Duivels  I  Manchester United  I  Martinez

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024