Probeert Coucke 'favorietje' Dimata los te weken bij Wolfsburg?

Probeert Coucke 'favorietje' Dimata los te weken bij Wolfsburg?
Woensdag 16 mei 2018 - 15:44   I  

RSC Anderlecht hoopt zich met het oog op volgend seizoen flink te versterken. Het is Marc Coucke menens om kersvers landskampioen Club Brugge het vuur weer aan de schenen te leggen. Eén van de prioriteiten in het notitieblokje van Coucke? Een spits die het verschil kan maken.

Eerder deze week lekte al uit dat Anderlecht een oogje zou hebben op Facundo Ferreyra, de Argentijnse goalgetter die einde contract is bij Shakhtar Donetsk. Het wordt evenwel niet simpel om Ferreyra binnen te halen. Wie weet richten Coucke en zijn sportief manager Luc Devroe de blik dan maar op 'favorietje' Landry Dimata? De twee kennen Dimata nog van bij KV Oostende en hebben altijd een goede relatie met de spits en zijn entourage onderhouden.

Dimata werd al meermaals in verband gebracht met een overstap naar Anderlecht en Coucke zelf gaf ook aan dat hij de speler met open armen in het Constant Vanden Stockstadion zou ontvangen mocht blijken dat Wolfsburg wil meewerken aan een (huur)deal. Als het van analist Jan Mulder afhangt, moet Anderlecht nog hoger mikken. De Nederlander weet dat Coucke fan is van Dimata, maar weet niet of die echt goed genoeg is om de paars-witte aanval te dragen.

"De realiteit is: je leidt er zelf een op of je betaalt 40 miljoen als je een Belgische club bent - en zet in Engeland nog maar een 1 voor de 40. Je haalt geen goeie spits meer voor 5 miljoen", zegt Mulder in Sport/Voetbalmagazine. "Marc Coucke zal diep in de buidel moeten tasten om aan mijn wensen te voldoen. Marc is nogal gecharmeerd van LandryDimata. Misschien is dat zelfs niet genoeg."

"Anderlecht heeft niets in de voorhoede wat fonkelt en flitst. Eigenlijk moet de aanvallende drang komen van Adrien Trebel.Die zorgt voor vuurwerk voorin. Henry Onyekuru,die ik wel een leuke speler vind, is niet erg geliefd bij Hein. Omdat hij onnavolgbaar is, hij voert niet altijd zijn opdrachten uit. Maar als hij de bal heeft, gebeurt er wat. Terwijl er bij Teodorczyk wat gebeurt als hij de bal niet heeft. Maar ik zie liever iemand met de bal aan de voet", besluit Mulder.

Poll: Zou jij Dimata graag bij Anderlecht zien?

TAGS  I  Dimata  I  Coucke  I  Wolfsburg  I  KV Oostende  I  Mulder  I  Onyekuru  I  Trebel

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024