'Vanhaezebrouck duwt publiekslieveling Anderlecht naar de uitgang'

'Vanhaezebrouck duwt publiekslieveling Anderlecht naar de uitgang'
Dinsdag 15 mei 2018 - 10:41   I  

Henry Onyekuru maakt een hele moeilijke periode door. De Nigeriaanse vleugelaanvaller knokte de voorbije maanden terug na een zware knieblessure, maar Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck oordeelde tijdens de voorbije speeldagen dat Henry nog niet fit genoeg was om alweer in actie te komen. Het kostte de speler een WK-deelname met Nigeria en dat maakt Onyekuru heel erg kwaad.

Anderlecht bereikte tijdens de voorbije weken een akkoord met Everton om Onyekuru nog een seizoen langer te huren, maar het staat lang nog niet vast of de aanvaller ook volgend seizoen bij paars-wit zal spelen. Volgens Het Nieuwsblad is Onyekuru allerminst opgezet met de keuzes van trainer Hein Vanhaezebrouck. De Nigeriaan stelt zich niet alleen vragen bij de tactische aanpak, maar ook bij het feit dat hij vorig weekend tegen Gent niet eens een invalbeurt kreeg. Het is dan ook maar de vraag of de speler zelf bij Anderlecht wil blijven.

"Henry Onyekuru is diep ontgoocheld. De Nigeriaanse bondscoach maakte gisteren een 30-koppige voorselectie bekend voor het WK en Onyekuru zit er niet bij. Daarom was de dribbelaar zondagavond in Gent ook erg kwaad toen hij uit de selectie van Anderlecht viel en in de tribune moest plaatsnemen", schrijft de krant.

Niet eens met Vanhaezebrouck

"Onyekuru achtte zichzelf fit om minstens in te vallen en wilde zo graag nog één kans om dat te tonen aan zijn bondscoach. Het vertroebelde ook de relatie met Anderlecht. RSCA heeft met Everton een akkoord om Onyekuru nog één jaar langer te huren, maar de speler moet zelf beslissen of hij blijft. Omdat hij tactisch niet altijd op dezelfde lijn zit met Vanhaezebrouck twijfelde hij al en nu zijn WK-kansen hem naar zijn gevoel werden ontnomen twijfelt hij nog meer om in Brussel te blijven."

Het is dan ook duidelijk: het is Hein Vanhaezebrouck die Onyekuru - ongewild - naar de uitgang van het Constant Vanden Stockstadion duwt. De Nigeriaan, die met zijn goals en flitsende acties al gauw in de bovenste schuif lag bij het paars-witte publiek, zal straks wellicht andere oorden opzoeken.

Poll: Denk jij dat Onyekuru volgend seizoen nog bij Anderlecht speelt?

TAGS  I  Onyekuru  I  Anderlecht  I  Nigeria  I  Everton

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024