Vandenbempt over Club Brugge: "Hij is het gezicht van deze titel"

Vandenbempt over Club Brugge:
Maandag 14 mei 2018 - 15:53   I  

Club Brugge kroonde zich gisteren voor de vijftiende keer tot kampioen van België na een lang, maar erg sterk seizoen van blauw-zwart. Van speeldag 1 tot en met 40 stond Club aan de leiding en dan ben je de verdiende kampioen.

Een titel van het collectief ook, want er kunnen heel wat spelers pluimen op hun hoed steken. Er stond een ploeg op het veld die met een duidelijke voetbalvisie op het plein stonden en ook nog eens de juiste mentaliteit had om dat iedere wedstrijd op te brengen. Met dank aan Ivan Leko.

Toch is er één iemand het echte gezicht van deze titel en dat is volgens Peter Vandenbempt Ruud Vormer. Dé man van het seizoen bij Club Brugge en de enige echte kapitein. "Maar er werden ook mooie individuele verhalen geschreven. Met natuurlijk de Gouden Schoen Ruud Vormer voorop, het gezicht van deze titel, vind ik. Maar ook Hans Vanaken. Op het einde ook twee keer Jelle Vossen en zelfs de laatste twee wedstrijden de voetbalhoogbejaarde Timmy Simons. Ik zou zeggen: lof, wierook, mirre en paukenslagen voor de kampioen."

Lof voor Leko

Ook Leko krijgt de nodige lof van Peter Vandenbempt. "Ivan Leko heeft ons allemaal van antwoord gediend, zo simpel is het. Hij heeft vastgehouden aan zijn voetbalprincipes en veelal ook aan zijn systeem. Hij heeft zijn energie, zijn passie door zijn elftal gejaagd. Hij heeft gedurfde keuzes gemaakt en altijd positief, aanvallend voetbal nagestreefd. Bovendien was Leko een stijlvolle, klassevolle ambassadeur voor Club Brugge, ook in de grote ontgoocheling na de wedstrijd tegen Anderlecht. Hij is open en eerlijk in de communicatie, al vond ik hem ook een beetje te positief over de prestaties van zijn ploeg. Maar voor de topprestatie van Leko niets dan lof."

Poll: Is Ruud Vormer dé man van het seizoen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Leko

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024