'Belgische (top)clubs krijgen geweldig nieuws over Proto'

'Belgische (top)clubs krijgen geweldig nieuws over Proto'
Woensdag 09 mei 2018 - 06:35   I  

Silvio Proto lijkt voor een terugkeer naar België te staan. Momenteel ligt de goalie nog onder contract bij Olympiakos, maar Proto zou de Griekse zon kunnen inruilen voor een nieuw avontuur in de Jupiler Pro League, waar Royal Antwerp FC graag met de doelman zou samenwerken.

Zelf kijkt Proto nog even de kat uit de boom. “Over tien ­dagen heb ik een gesprek met de ­directie. Ik heb nog een jaar contract bij Olympiakos en sluit niets uit", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Al moet ik ook aan mijn gezin denken."

"Fysiek en mentaal voel ik me wel sterker dan ooit", benadrukt Proto. "Ik arriveerde hier als tweede keeper na een Griekse international. Na de knieblessure die ik bij Oostende opliep, waren veel voetballers van mijn leeftijd gestopt, maar ik knokte terug. Na een goeie CL-match op Juventus stond ik mijn plaats in doel niet meer af."

Na een vreemd seizoen zou Proto zomaar terug kunnen keren naar België. En hij heeft geweldig nieuws voor geïnteresseerde clubs, want Proto mag zowaar gratis weg bij Olympiakos. "Eigenlijk was mijn seizoen paradoxaal. Als groep haalden we ons doel niet, maar individueel slaagde ik in één van de mooiste uitdagingen van mijn carrière: belangrijk zijn in het buitenland. Als ik vertrek, heeft de club mij alleszins al beloofd dat ik gratis mag gaan voor bewezen ­diensten.”

Poll: Zou jij Proto graag terug in de Jupiler Pro League zien?

TAGS  I  Proto  I  Anderlecht  I  KV Oostende  I  Antwerp  I  Beerschot Wilrijk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024