Anderlecht heeft goud in handen: "Hij is niet af te stoppen"

Anderlecht heeft goud in handen:
Dinsdag 08 mei 2018 - 12:18   I  

Anderlecht is plots opnieuw titelkandidaat en daar had Marc Coucke waarschijnlijk zelf geen rekening meer mee gehouden. Als Anderlecht alsnog kampioen wordt is het meteen ook zeker van de Champions League. Miljoenen zullen dan binnenstromen en dat zal de nieuwe voorzitter van paars-wit maar al te graag zien gebeuren.

Coucke heeft de ploeg al versterkt voor volgend seizoen. Zo haalde het Elias Cobbaut binnen om de linkerflank te bemannen. De speler komt over van KV Mechelen en is zowel een versterking op lange termijn als op korte termijn. Dat de linkerflankspeler veel potentieel heeft vertelt Jelle Coen, die dit seizoen samen met Steve Van Tongelen de beloften begeleidt in Sport/Voetbalmagazine.

"Elias valt niet af te stoppen. Zijn uithoudingsvermogen is fenomenaal groot. Vooral ook zijn leergierigheid en no-nonsenseaanpak. Ik heb een eigen voetbalschool, waarbij we in de maand juni privétrainingen geven aan jongeren. Vorig jaar stond Elias hier plots. Met gastjes van veertien tot zeventien wilde hij zijn tekortkomingen wegwerken. Ik moest hem vaak intomen. Het pure aspect van zijn passie stond voorop: de strijd op het veld, werken aan een hogere handelingssnelheid, voorzetten trappen, kopbalduels, het perfectioneren van de eerste aanname. Allemaal wedstrijdgerichte situaties, door visualisatie en herhaling. Hij ging enthousiast met alle medespelers sjotten. En elke keer in juni legde Elias 10 euro in het potje, wat niet de bedoeling was. Fantastisch."

Type Vertonghen

Coen vergelijkt hem met Jan Vertonghen. "Hij is geen Marcelo als linksbacktype, eerder een Jan Vertonghen. Alleen heeft hij meer loopvermogen. Elias beschikt over een heel goede lange bal met links en durft in de duels bikkelhard op te treden. Aan zijn bovenlichaam zal hij nog wat kracht moeten toevoegen, om wat uit te zetten. Ik vergelijk hem graag met Philippe Albert. Iemand die je vooruit kunt sturen, die de rest op sleeptouw neemt en zonder schrik elke uitdaging aangaat. Het beste moet nog komen, want Elias bleef te lang onder de radar."

Poll: Zal Cobbaut het maken in Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   KV Mechelen  I   Cobbaut

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024