Belgisch toptalent wijst Club én Anderlecht af: "Speel liever elders"

Belgisch toptalent wijst Club én Anderlecht af:
Zaterdag 28 april 2018 - 09:42   I  

Als Anderlecht, Club Brugge én Standard je in huis willen halen, dan moet je wel iéts kunnen. Wel, wees er maar zeker van: Zinho Vanheusden kan wel degelijk iets. De 18-jarige verdediger maakte onlangs zijn debuut bij Standard, maar het is nog niet helemaal duidelijk waar hij volgend seizoen zal spelen.

Dat Vanheusden in januari voor Standard zou kiezen, stond in de sterren geschreven. “Al sinds mijn vijfde ga ik naar de matchen kijken. In de winter waren Club Brugge en Standard het meest concreet. toen ik moest kiezen, was ik nog geblesseerd. Maar Standard is de club van mijn hart en los daarvan kon ik hier ook herstellen in een vertrouwde omgeving. Met mijn familie in de buurt", zegt de beloftevolle Belg in Het Belang van Limburg.

In de jeugd probeerde ook Anderlecht de huidige Inter-speler binnen te halen. Paars-wit stuurde zelfs een shirtje op naar Vanheusden om hem over de streep te trekken. “Ik heb het nooit gedragen, hoor. (lacht) Dat ligt nog ergens bij mijn papa. Dat is een Standard-supporter, hé. Hij gooit het altijd in de kast.”

Weg bij Standard?

Onlangs maakte Vanheusden zijn debuut tegen Gent, maar ondertussen moest hij zelfs al eens plaatsnemen in de tribune. “Het was hard en teleurstellend dat ik niet in de selectie zat, want ik ben fit. Al snap ik dat je twee basisspelers die 40 wedstrijden samenspeelden niet eruit kunt zetten. De trainer heeft me gezegd dat ik geduldig moet blijven", beseft de verdediger.

“Ik ben ambitieus. Te ambitieus om op de bank of tribune te zitten", gaat Vanheusden verder. "Als het daarvoor is, speel ik liever ergens anders. Ik ken mijn kwaliteiten en ben klaar om mijn carrière op gang te brengen. Ik word voor anderhalf jaar gehuurd. Na dit seizoen moet ik zeggen of ik verder wil met Standard, en zij met mij. Ik zal samen met mijn manager en familie bekijken wat het beste is voor mijn carrière.”

 

Poll: Moet Vanheusden meer spelen bij Standard?

TAGS  I  Vanheusden  I   Standard  I   Club Brugge  I   Internazionale  I   Anderlecht

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024