Filip Joos verrast: "Kampioen door de VAR"

Filip Joos verrast:
Dinsdag 24 april 2018 - 10:45   I  

Filip Joos is de kenner van het Italiaanse voetbal. Als het mogelijk is brengt hij elke week wel een fragment van de Serie A. Uiteraard kon hij deze week niet anders, want Napoli won op het veld van Juve en brak zo de titelstrijd weer helemaal open.

Filip Joos analyseert de titelstrijd voor Sporza en ziet dat zowat heel Italië supportert voor Napoli. Daarmee wordt de dominantie van Juventus toch wat doorbroken. Net wanneer de VAR dit jaar werd geïntroduceerd in Italië. 

"Het is moeilijk een voorspelling te doen. Napoli heeft het de laatste tijd vaak moeilijk gehad. Ook in eigen stadion. Maar stel dat Napoli kampioen wordt, dan zullen de naar schatting 50 miljoen Italianen die niet voor Juve zijn, zeggen dat het geen toeval is dat Juventus geen kampioen wordt in het eerste seizoen dat de video-ref bestaat."

"Juventus zal fors investeren"

Joos kijkt ook al eens vooruit naar volgend seizoen. Volgens hem is Juventus dan weer de grote favoriet. "Voor de Serie A zou het verfrissend zijn als Juventus eens niet kampioen wordt. Voor Juventus zou het een kantelmoment zijn. Buffon zal waarschijnlijk stoppen en ook Chiellini en Barzagli zouden daar over nadenken. Juve zal in de zomer wel uithalen op de transfermarkt. Zeker als ze geen kampioen worden. Voor Buffon wordt het uitkijken dat het niet het jaar te veel wordt waarin hij naast de prijzen pakt."

"Napoli zie ik volgend jaar niet zomaar opnieuw meedoen voor de titel, maar hopelijk kunnen andere ploegen als Milan, Inter en Roma voor meer concurrentie zorgen. De favoriet voor volgend seizoen is hoe dan ook....Juventus."

Poll: Wie wordt kampioen?

TAGS  I  Juventus  I   Napoli  I   Joos

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024