Charleroi krijgt cadeaus van scheids, maar Genk komt toch nog terug

Vrijdag 13 april 2018 - 22:20   I

Sporting Charleroi en KRC Genk hebben de debatten geopend op speeldag 3 van de play-offs. Charleroi liep uit tot 2-0 en leek voor het eerst sinds lang nog eens op weg naar een overwinning, maar Genk beet van zich af en verliet Mamblurg uiteindelijk toch nog met een punt.

Na dik twintig minuten voetballen zat Charleroi op rozen. Eerst kreeg het een penalty cadeau van scheidsrechter Lambrechts. Rezaei twijfelde niet en trapt de elfmeter tegen de netten. Tien minuten later eiste de ref ongewild opnieuw een hoofdrol op. Hij liep in de weg bij een combinatie van Genk en zo kan Charleroi counteren. Het werd een dodelijke counter en Ilaimaharitra zorgde voor de 2-0.

Charleroi leek zijn schaapjes al op het droge te hebben, maar niets was minder waar. Op slag van rust buffelde Seck de aansluitingstreffer en na de pauze kwamen de Limburgers zelfs langszij na een knap doelpunt van Ndongala, die de bal tegen de touwen trapte na een perfect steekballetje van Pozuelo.

Daarna was het voor beide ploegen hinken op twee gedachten: vrede nemen met een punt of voor de zege gaan, maar riskeren dat er alsnog verloren werd. Echt grote kansen bleven uit en zo bleef het bij 2-2.

Poll: Wie verdiende de zege?