Ex-coach Anderlecht onder vuur: "Kleinste kleuter zit op de bank"

Ex-coach Anderlecht onder vuur:
Dinsdag 10 april 2018 - 15:31   I  

John Van den Brom was eerder aan de slag bij Anderlecht, maar is sinds 2014 aan de slag bij AZ. Daar doet de Nederlander het helemaal niet slecht, al kreeg de coach daar wel wat kritiek over zich heen. Hij was zaterdag na de nederlaag tegen PSV uitermate kritisch op scheidsrechter Kevin Blom en dat wordt hem nu niet in dank afgenomen.

"Hoe vaak ik de laatste weken niet heb gehoord dat AZ het beste voetbal van de Eredivisie speelt”, schrijft de columnist Hens Spaan in Het Parool. “Dat komt omdat in dit voetballand iedereen elkaar na kwaakt als bronstige eenden. AZ speelt een aardige versie van het 4-3-3-systeem, met een diepe rechtsbuiten en een naar het middenveld trekkende linkerspits. En soms stellen ze vijf verdedigers op, wat niet helpt als die verdedigers fouten maken als kleuters.”

"Grootste kleuter zit op de bank"

Het was vooral Van den Brom die heel wat over zich heen kreeg. “De kleinste kleuter zit op de bank. Van den Brom verdient natuurlijk een schorsing voor infantiel gedrag. Scheids Blom was incompetent, volgens John. Hij zei nog geen vier maanden geleden hetzelfde over scheids Dennis Higler en scheids Eric Braamhaar trof ook eens ‘schandalige beslissingen’ en heeft hem zelfs ‘genaaid’. John van den Brom kan het niveau van een topwedstrijd niet aan”, aldus Spaan.
 

Poll: Vond u Van den Brom een goede coach?

TAGS  I  Anderlecht  I   AZ  I   Van den Brom

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024