"Nóóit wint Anderlecht komende zondag van Club Brugge"

Zondag 08 april 2018 - 23:05   I  

Club Brugge liep zondagavond een blauwtje tegen AA Gent, maar ondanks de nederlaag in de Ghelamco Arena blijft blauw-zwart stevig aan de leiding in play-off 1. Volgende week wacht de ploeg van Ivan Leko de verplaatsing naar Anderlecht.

Volgens Het Laatste Nieuws moet dit Club Brugge in staat zijn om ook in het Constant Vanden Stockstadion de maat te nemen van Anderlecht. "Als je Anderlecht zag op Charleroi en je ziet Club Brugge op AA Gent - nóóit wint paars-wit toch de topper van komende zondag?", klinkt het bij de krant. "Akkoord, Club was in Gent de eerste twintig minuten nergens. Achteruit geduwd door de pressing en de bluf van de thuisploeg, die veel mensen in het offensief gooide. Kalu scoorde, Gigot en Dejaegere hadden een tweede kunnen maken."

Toch knokte blauw-zwart zich nadien opnieuw in de match. "Maar de persoonlijkheid die Club daarná toonde, was klasse. Een uur dominantie, in het hol van de leeuw. “Ik kan niet tevreden zijn over de efficiëntie, en dat baart mij zorgen”, klonk Ivan Leko. ”’t Is niet dat je in play-off 1 elke week tien kansen krijgt. Wát je krijgt, moet je afmaken.” Leko is een perfectionist. Maar als hij de wedstrijd nog eens ziet, zal hij vooral trots zijn op het voetbal dat zijn troepen gedurende zestig minuten etaleerden. En kwaliteit zal op het eind altijd zegevieren - zie naar Sagan."

Vanaken regisseerde, Refaelov tipte aan beste niveau

Met name Hans Vanaken en Lior Refaelov schitterden bij Club. "Leko, die krijgt binnen enkele weken een ferme kampioenenpremie op zijn rekening gestort. Want we gaan toch niet plots twijfelen aan de titel van Club na een ongelukkige nederlaag bij AA Gent? Vooral in de tweede helft regisseerde Vanaken als vanouds, Refaelov tipte aan zijn beste niveau met zijn spookacties tussen de linies, en de defensie gaf omzeggens niets meer weg. Dit was geen prestatie om zenuwachtig bij te worden", merkt HLN op.

"Volgende week is het zwaarste van play-off 1 al achter de rug voor Club - voor hen geen busritten naar Gent en Anderlecht meer. Enkel een onnoemlijke inzinking van blauw-zwart kan deze nacompetitie toch nog op zijn kop zetten. Tot nader order geloven wij niet in zo’n scenario. Yves Vanderhaeghe en Hein Vanhaezebrouck evenmin, hoor."

Poll: Wat wordt het volgende week?

TAGS  I  Club Brugge  I   AA Gent  I   Anderlecht

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024