AA Gent brengt spanning terug na winst tegen Club

Zondag 08 april 2018 - 19:47   I   door Redactie

Club Brugge is nog geen kampioen. Club ging met 1-0 de boot in bij AA Gent, na een vooral erg sterk openingskwartier van de Buffalo's. Gent en Anderlecht komen terug tot op zes punten van Club en in de volgende wedstrijd trekt blauw-zwart naar Anderlecht. Gent en RSCA kunnen dus terug tot op drie punten van Club Brugge komen.

AA Gent begon als een wervelwind aan de wedstrijd. Al na één minuut was het raak. Na een schitterende actie van Dejaegere kopte Kalu uiteindelijk waarna de bal via doelman Vermeer nog via het hoofd van Mechele in doel belandde. Club was nergens en binnen de tien minuten had het al 3-0 kunnen staan, maar Gent miste de overige kansen.

Dat had de thuisploeg zich al snel bijna beklaagd. Abdoulay Diaby kreeg twee open kansen om de gelijkmaker te scoren, maar twee keer miste de spits van Club. Het waren behoorlijek waarschuwingen voor Gent. Op het einde van de eerste helft zag je al dat Club beter in de wedstrijd kwam.

In de tweede helft werd dat spelbeeld bevestigd. Club drukte Gent weg, zij het zonder heel veel kansen af te dwingen. Al was onder meer Vanaken toch dicht bij de 1-1. Gent kwam niet meer in zijn spel en ook nog weinig aan het doel van Vermeer. De ploeg van coach Yves Vanderhaeghe slaagde er echter wel in om stand te houden, ook al omdat Wesley helemaal op het einde nog miste. Gent brengt de spanning zo toch weer wat terug.

Poll: Komt de titel van Club nog in gevaar?