Videoref grijpt in, Genk heeft revanche tegen Standard beet

Zaterdag 07 april 2018 - 22:25   I   door Redactie

KRC Genk heeft zijn revanche voor de verloren bekerfinale beet. De Limburgers wonnen met 1-0 van Standard. Het werd een bij momenten harde wedstrijd. Leandro Trossard scoorde vanaf de stip het enige doelpunt van de match. Genk en Standard hebben nu elk 25 punten.

In een leuke openingsfase werd niet gescoord. Genk was in de eerste helft de betere ploeg, maar zag dat niet beloond worden. Standard mocht dan weer blij zijn dat het aan de rust nog met elf man op het veld stond. Agbo had rood kunnen (en misschien wel moeten) krijgen na een tackle met twee voeten vooruit op Malinovskyi. Scheidsrechter Van Driessche hield het bij geel.

Meteen na de rust lukte het Genk wel om te scoren. Na een duw van Pocognoli op Samatta wees de ref naar de stip. Trossard zette de penalty om. Genk bleef ook daarna komen. Ndongala kwam net tekort om er 2-0 van te maken. Ook Pozuelo was er heel dichtbij, maar de paal stond in de weg.

De gemiste kansen braken Genk bijn zuur op. Renaud Emond scoorde vanuit buitenspel de 1-1. De videoref greep echter in waardoor de goal terecht werd afgekeurd. Genk hield zo alsnog de drie punten thuis. In blessuretijd kreeg Standard-verdediger Luyindama nog rood nadat hij met de vuist vooruit in een luchtduel ging.

Poll: Verdiend voor Genk?