Anderlecht wint na enorme blunder van Boucaut en videoref

Vrijdag 06 april 2018 - 22:22   I   door Redactie

Anderlecht heeft de volle buit gepakt bij Charleroi. Paars-wit won met 1-2, maar de goedkope strafschop waarmee de zege werd behaald, zorgt voor veel commotie. Anderlecht wordt voorlopig weer tweede en komt terug tot op zes punten van leider Club Brugge.

Anderlecht kon niet beter aan de wedstrijd begonnen. Lazar Markovic, die verrassend in de basis begon, zorgde voor de assist en Ryota Morioka werkte af. Beter kon paars-wit niet beginnen. In een zeer potige eerste helft kwam Anderlecht vlak voor de rust nog twee keer dicht bij een tweede treffer. Zowel Morioka als Teodorczyk lieten de kansen liggen.

Meteen in het begin van de tweede helft kregen de bezoekers het deksel op de neus. Na een voorzet van Nurio knikte Baby de gelijkmaker tegen de netten. Het leek te kantelen, maar dan werd Anderlecht geholpen door Alexandre Boucaut. Hij floot een penalty na een duel tussen Teodorczyk en Zajkov. Ook de videoref greep niet in. Vervolgens zette Teo de penalty om. Van die opdoffer herstelde Charleroi zich niet meer en zo pakt Anderlecht wel belangrijke punten.

Poll: Een verdiende zege voor Anderlecht?