Schrijnende toestanden uitgelekt bij Lierse SK

Schrijnende toestanden uitgelekt bij Lierse SK
Dinsdag 03 april 2018 - 10:40   I   door Redactie

Lierse SK weet nog steeds niet waar het aan toe is. Er is nog steeds geen duidelijkheid over een eventuele overnemer voor de club. Ook gisteren bleef de hele kwestie onbeantwoord. Al werden zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Moeskroen schrijnende zaken vastgesteld.

Er was geen scorebord meer, evenmin boarding, geen internet, geen cateraar. Woensdag wordt ook de elektriciteit afgesloten, al hoopt de club nog even uitstel te krijgen bij zijn elektriciteitsleverancier. “Er is nog geen witte rook, maar ik heb er goede hoop op dat het nog rond zal geraken”, reageert manager Roel Rymen in Gazet van Antwerpen.

“Er wordt wel degelijk nog doorgedreven onderhandeld en het is voor beide partijen de intentie om tot een akkoord te komen. Het klopt dat stilaan iedere minuut telt. Maar los van een deadline is het voor de club van levensbelang dat de overname slaagt.” De vraagprijs van Maged Samy zou intussen gezakt zijn tot twee à drie miljoen euro.

BAS

Woensdag zal Lierse zijn licentie in tweede zit wellicht niet halen. Dus wordt het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) de enige uitweg nog om aan een licentie te komen. Tegen dan moet Lierse wel financieel er weer beter voor staan en dus overgenomen zijn.

"Bij het BAS beginnen we met een wit blad. Onze eerste zorg is dus een gepaste overnemer te vinden, bestaande schulden te vereffenen en een uitgebreid financieel plan voor te leggen waaruit de leefbaarheid van Lierse in de toekomst blijkt. Dat is het plaatje waar we voor willen gaan.”

Poll: Denkt u dat Lierse nog zal gered worden?

TAGS  I  Lierse

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024