'Dader' Uronen is duidelijk over strafschopfase met Vormer

'Dader' Uronen is duidelijk over strafschopfase met Vormer
Dinsdag 03 april 2018 - 06:02   I   door Redactie

Jere Uronen tikte in de 92ste minuut Ruud Vormer aan in het strafschopgebied. Vervolgens zette Lior Refaelof de penalty om en bezorgde die Club Brugge de zege. "Een verschrikkelijk gevoel", zegt Uronen in Het Laatste Nieuws. Het zit diep bij hem.

"Negentig minuten lang lopen, vechten en tackelen we als één team tegen een heel sterke tegenstander", aldus Uronen. "En op het eind blijven we met lege handen achter. 'That kills me.' Als voetballer ben je soms de held en soms de boosdoener, vandaag is het dat tweede voor mij."

De meningen over de fase zijn verdeeld. "Het ging allemaal zo snel", reageert de Genkse linksachter. "Ik probeerde vooral niet in duel te gaan met Vormer. Hij ging weg van de goal en ik wilde de binnenkant dekken. Vanuit die positie kon hij ook niet onmiddellijk gevaarlijk zijn."

Geen contact

"Ik heb in elk geval geen contact gevoeld, maar ik wil de beelden nog eens bekijken. Ik weet ook niet goed wat de scheidsrechter bezielde. Eerst floot hij niet, nadien legde hij de bal wel op de stip. Was het op advies van de lijnrechter of de videoref, ik weet het niet. Het maakt ook allemaal niets meer uit, ik kan er niets meer aan veranderen. Klotegevoel."

Poll: Vond u het penalty?

TAGS  I  Uronen  I   RC Genk  I   Vormer  I   Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024