'Daarom kreeg Radja écht zo een luid applaus van het publiek'

'Daarom kreeg Radja écht zo een luid applaus van het publiek'
Donderdag 29 maart 2018 - 11:55   I  

Het was een opvallend tafereel dinsdagavond. De fans van de Rode Duivels lieten zich massaal horen toen Radja Nainggolan het veld op kwam gelopen. Een duidelijke boodschap voor bondscoach Martinez, die wel na de wedstrijd zei niet te zullen luisteren naar de roep van het publiek. Dan zou hij slecht werk leveren.

Toch blijft die liefde voor Radja Nainggolan vreemd. De middenvelder van Roma is alles behalve een ideale schoonzoon en staat zo in schril contrast met die andere publiekslieveling, Dries Mertens. Hugo Camps vertlet in Het Laatste Nieuws waarom Nainggolan zo populair is bij de fans.

"Het voetbal is een geföhnde wereld van strakke regeltjes, commerciële implosie, krijtstreep en tafelmanieren geworden. Van brillantine naar glitter. Met brullende SUV's en ronkende WAG's. Eigenlijk een virtuele wereld voor dagloners. Toch geeft de voetbalfan de zoektocht naar gelijkheid niet op. Een vedette met balorige buien helpt. Sigaretje in de mond, drie promille, ingetrokken rijbewijs, opstandigheid tegen kerk en staat, dat soort kleine criminaliteit maakt de kloof weer wat kleiner. Voorwaarde is wel dat de voetballer magistraal blijft in zijn spel", aldus Camps.

"Hij krijgt daar jeuk van"

Met zijn aparte stijl doorbreekt hij de stijl van de Rode Duivels, waar er soms alleen maar brave schooljongens lijken rond te lopen. "De hysterie bij de invalbeurt van Nainggolan, woensdagavond, was liefde voor de underdog, voor de rebel, voor de querulant. En ook respect voor de voetballer. De Rode Duivels doen steeds vaker denken aan een kostschool. Gezellig samenzijn, van glimlach tot glimlach. Ninja krijgt daar alleen jeuk van. Ik eigenlijk ook."

Poll: Maakt zijn rebelse kant hem net zo populair?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Nainggolan

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023

donderdag 28 september 2023