Nieuwe Nainggolan staat op bij Belgische beloften: "Fantastische speler"

Nieuwe Nainggolan staat op bij Belgische beloften:
Donderdag 22 maart 2018 - 08:45   I  

Radja Nainggolan maakt tijdens deze interlandbreak opnieuw deel uit van de selectie van Roberto Martinez. 'Il Ninja' mag zo dus nog steeds hopen op een deelname aan het WK in Rusland. In de wachtkamer zit de 'Nieuwe Nainggolan' alvast vol ongeduld te wachten op zijn grote doorbraak.

Stéphane Omeonga koos net als Nainggolan op jonge leeftijd voor een verhuis naar Italië, waar hij na een goed seizoen bij tweedeklasser Avellino een transfer naar Genoa versierde. Net als Nainggolan is Omeonga een polyvalente centrale middenvelder, en dus is de vergelijking snel gemaakt.

In Het Nieuwsblad verklaart Omeonga, 21 en ex-speler van Standard en Anderlecht, zijn keuze voor Italië. "Toen Avellino kwam aankloppen, was ik meteen aangetrokken door hun project. Iedereen in mijn omgeving vertelde me ook dat Italië een goede stap zou zijn in mijn carrière", zegt de belofteninternational in de krant.

"Er zijn misschien wat parallellen te trekken met Nainggolan"

Als de vergelijking met Nainggolan wordt gemaakt, is Omeonga geflatteerd. “Er zijn misschien wel wat parallellen te trekken, ja. Ik ben een technisch begaafde middenvelder, maar heb ook die strijdlust en gezonde agressie in mijn spel. Ik vecht en loop voor elke bal. Radja is natuurlijk een fantastische speler die ik enorm bewonder. Met hem vergeleken worden is dan ook een groot compliment.”

“Ik kan zowel centraal als rechts op het middenveld uit de voeten en kan de ploeg doen draaien. Bij de jeugd speelde ik zelfs af en toe op de tien en deed ik het goed. Door mijn grote actieradius kan ik ook een groot deel van het veld bestrijken", besluit Omeonga. Dit seizoen kwam de middenvelder in 16 competitiewedstrijden in actie bij Genoa. Vijf keer was hij basisspeler.

Poll: Gaat deze jongen het maken?

TAGS  I  Omeonga  I   Genoa  I   Anderlecht  I   Standard  I   Rode Duivels

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024