Gerkens: "Wat Vanaken kan, kan hij ook hoor"

Gerkens:
Woensdag 21 maart 2018 - 13:40   I   door Redactie

Op het einde van de reguliere competitie had Anderlecht een achterstand van 12 punten op Club Brugge. Door de play-offs wordt die gehalveerd. Eerder dit seizoen verloor paars-wit met 5-0 op Club Brugge. Toch vindt Pieter Gerkens dat RSCA net zoveel kwaliteit heeft als Club.

"Dat geloof ik nog steeds! Tegen Brugge deden we twintig minuten goed mee. We zijn helemaal ingestort door de twee tegendoelpunten kort voor de rust", zegt Gerkens in Sport/Voetbalmagazine. "Het zou niet mogen gebeuren en ik hoop dat we er iets uit geleerd hebben. Ik mag zelfs zeggen dat het ons dit seizoen niet meer zal overkomen. Puur individueel gezien moeten wij niet onderdoen voor Brugge. Als iedereen bij ons zijn beste dag heeft tenminste."

"Wij hebben aan kwaliteit ingeboet", geeft Gerkens wel toe. "En oké, we hebben geen speler als Limbombe. Maar buiten Limbombe hebben we qua spelersmateriaal hetzelfde als Club. Ryota Morioka kan wat Vanaken kan, daar ben ik echt van overtuigd. Club is duidelijk dé favoriet. Als alles normaal verloopt, dan spelen ze gewoon kampioen. Maar het verschil is amper 6 punten."

Club met schrik

Gerkens gelooft er echt nog in. ""Ja, dat lijkt mij overbrugbaar. Twee keer winnen tegen Club Brugge en we staan naast hen. Er zal zeker een moment zijn in de play-offs dat Club met schrik zal zitten en dan weet je nooit wat er kan gebeuren. Play-off 1 is sterk bezet dit seizoen. Volgens mij kan iedereen van iedereen winnen."

Poll: Vind jij Anderlecht nog een volwaardige titelkandidaat?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Gerkens

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024