‘Standard richt zijn pijlen op ex-speler van Anderlecht’

‘Standard richt zijn pijlen op ex-speler van Anderlecht’
Woensdag 14 maart 2018 - 17:31   I  

Standard verzekerde zich van een plaats in play-off 1 en strijdt komende zaterdag ook voor de eindzege in de Beker van België. Het gaat de goede kant op met de Luikse club, die zelfs al aan versterking voor volgend seizoen durft te denken.

Zo blijft Standard zijn pijlen op gewezen Anderlecht-speler Samuel Bastien richten. De middenvelder staat momenteel onder contract bij Chievo Verona, maar Standard zou hem graag inlijven.

In de jeugd speelde Bastien al enkele jaren bij Standard. “Op het einde van mijn derde jaar bij Standard was de club niet erg positief tijdens de jaarlijkse evaluatie. Ze wilden me wel houden voor de U17, maar ik voelde dat ze niet écht in me geloofden. Ik heb dan voor een vertrek naar Anderlecht gekozen, dat me al wilde toen ik nog bij Namen speelde", zegt de speler in Sport/Foot Magazine.

"Interesse van Standard? Flatterend"

Ondertussen hebben ze bij Standard ingezien dat ze het bij het verkeerde eind hadden. In januari wilden De Rouches Bastien maar wat graag binnenhalen. “Bruno Venanzi heeft me opgebeld tijdens de wintermercato en we hebben gepraat. Terugkeren naar België is niet meteen mijn eerste ambitie. Maar als Standard belt, is dat flatterend. We zien komende zomer wel…”

Zoals het er nu naar uitziet, zal Bastien na afloop van dit seizoen andere oorden opzoeken. Hij ligt nog tot het einde van volgend seizoen onder contract bij Chievo, maar denkt aan een transfer. Olivier Renard houdt alvast contact met Daniel Striani, de manager van Bastien. Een terugkeer naar Luik blijft dus nog steeds een serieuze optie.

Poll: Moet Standard volgende zomer voor Bastien gaan?

TAGS  I  Bastien  I   Anderlecht  I   Standard  I   Chievo

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024