De Vlieger en Peeters halen uit naar Anderlecht: “Schandalig!”

De Vlieger en Peeters halen uit naar Anderlecht: “Schandalig!”
Zondag 11 maart 2018 - 22:30   I  

RSC Anderlecht won zondagnamiddag met 2-1 van Royal Antwerp FC. Toch liep het lang niet van een leien dakje voor paars-wit, dat de wedstrijd met amper negen spelers afsloot. Vooral de rode kaart van Adrien Trebel deed veel stof opwaaien.

Trebel ging met een gestrekt been door op Stallone Limbombe en werd dan ook terecht naar de kleedkamer gestuurd. Hein Vanhaezebrouck hoopte op begrip voor de tackle van zijn middenvelder. “Het is niet intentioneel, maar wel gevaarlijk. Adrien gaat met de voet vooruit en raakt de bal, maar ook de speler. Het was niet zijn bedoeling om de speler pijn te doen. Hij ging intens in de tackle op een moment dat we de zege met tien man wilden binnenhalen. Het is ongelukkig dat hij rood krijgt.”

Maar de analisten in Sports Late Night waren het allesbehalve eens met Vanhaezebrouck. “De rode kaart van Trebel is niet ongelukkig, maar gewoon gevaarlijk. Het is een schandalige overtreding”, aldus Geert De Vlieger. “Dit soort tackles willen we absoluut niet meer zien en volgens mij is Anderlecht hem minstens enkele wedstrijden kwijt in play-off 1.”

"Schorsing van vijf of zes weken"

Ook Bob Peeters was niet te spreken over de fout van Trebel. “Deze tackle moet hem gewoon een schorsing van vijf of zes weken opleveren. Limbombe heeft geluk dat zijn voet niet vaststaat op de grond, want anders zou enkele maanden out geweest zijn. Zo breek je iemand zijn been.”

“En net daarom vind ik dat men bij Trebel nog maar eens duidelijk moet stellen dat dit echt niet thuishoort op onze velden”, pikte De Vlieger in. “De strafmaat zou vijf of zes speeldagen schorsing mogen zijn, maar dat zal niet zo zijn. Ik denk dat het een wedstrijd of drie wordt.”

Poll: Moet Trebel zwaar geschorst worden?

TAGS  I  Trebel  I   Anderlecht  I   Antwerp  I   De Vlieger  I   Peeters

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024