Lukaku is duidelijk: “Het zal nooit anders zijn en dat weet Mourinho ook”

Lukaku is duidelijk: “Het zal nooit anders zijn en dat weet Mourinho ook”
Donderdag 08 maart 2018 - 18:48   I  

Romelu Lukaku verhuisde vorige zomer naar Manchester United. De Rode Duivel werd dé aanvalsleider op Old Trafford en is ook graag gezien bij de supporters. Dat heeft ongetwijfeld alles te maken met zijn over-mijn-lijkmentaliteit. “Ik ben de sergeant van Mourinho”, aldus Lukaku.

Thierry Henry, analist bij Sky Sports én assistent-trainer bij de Rode Duivels, bracht Lukaku een bezoekje in Manchester. De gewezen topspits had het met de huidige aanvalsleider van Manchester United over zijn rol in de huidige ploeg van José Mourinho.

“Ik denk dat de coach me een beetje als zijn sergeant ziet. Dat is misschien een beetje vreemd omdat ik een spits ben en geen middenvelder”, aldus Lukaku. “Maar ik heb altijd erg hard gewerkt en Mourinho weet ook dat ik die soldatenmentaliteit in me heb. Ik denk dat het duidelijk is dat ik veel werk verricht voor het team. Bovendien kan de coach altijd bij me terecht met eender wat.”

Prijzen winnen

Big Rom werd door de jaren heen nog meer een echte ploegspeler. “Ik zet het teambelang altijd boven eigenbelang. Dat vertelde ik ook aan Mourinho. Het team komt op de eerste plaats. Altijd. De wil om prijzen te winnen is groter dan ooit, al zeker sinds ik voor Manchester United tekende. Die prijzen krijgen voorrang op mijn persoonlijke ambities, en dat zal nooit veranderen. Volgens mij is dat ook één van de redenen waarom Mourinho me zo vaak laat spelen.”

Poll: Ben jij onder de indruk van Lukaku?

TAGS  I  Lukaku  I   Manchester United  I   Mourinho  I   Henry  I   Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024