Henry doet straffe onthulling over Guardiola: "Op mijn 30ste!"

Henry doet straffe onthulling over Guardiola:
Dinsdag 06 maart 2018 - 19:42   I   door Redactie

Thierry Henry speelde onder meer bij Arsenal en Barcelona. Hij had onder meer Arsène Wenger als trainer. Henry kwam bij Barcelona aan toen Pep Guardiola er trainer was. De Fransman was onder de indruk. Nu nog bewijst Guardiola bij Manchester City dat het gewoonweg een steengoede trainer is.

Bij Soccer AM werd Henry gevraagd naar zijn periode bij Barcelona. De Franse spits was twee seizoenen onder de hoede van Guardiola. Het was zonder meer een verrijking voor de huidige assistent-bondscoach van de Rode Duivels. Guardiola keek naar wedstrijden vanuit een totaal ander perspectief dan de andere trainers die Henry had.

"Hij is soms te slim"

"Ik heb op m'n 30ste opnieuw geleerd hoe je voetbal moet spelen nadat ik al bij clubs als Arsenal, Monaco en Juventus had gespeeld", vertelt Henry. "Ik zag het spelletje op een andere manier. Begrijpen wat ruimte is, inzicht krijgen in je positie, begrijpen wat het is om je 100 procent aan alles te geven. Zijn focus op details is ongeëvenaard. Hij is soms te slim. Daardoor komt hij in de problemen, omdat hij te veel dingen ziet die hij wil corrigeren of veranderen. 

Rode Duivels vs Arsenal

Henry kan de inzichten in ieder geval gebruiken bij de Rode Duivels. Daar is Roberto Martinez zijn hoofdtrainer, de Fransman is de assistent. Henry zal erbij zijn op het WK. Nadien zwaait hij wellicht af bij de nationale ploeg. Hij maakte er alvast geen geheim van dat hij een rol als hoofdcoach van Arsenal wel ziet zitten.

Poll: Is Guardiola de beste trainer ter wereld?

TAGS  I  Henry  I   Guardiola  I   Manchester City

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024