Wedstrijd in Nederlandse tweede klasse ontaardt, spelers en fans op de vuist (Video)

Wedstrijd in Nederlandse tweede klasse ontaardt, spelers en fans op de vuist (Video)
Zondag 04 maart 2018 - 20:55   I  

Het zijn taferelen die we liever niet zien, maar in de Nederlandse tweede klasse zagen we ze vandaag toch. De wedstrijd tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles liep volledig uit de hand. Na affluiten braken er rellen uit op het veld. Supporters van de thuisclub vielen de spelers van De Graafschap aan.

De bezoekers kwamen met 0-4 winnen op het veld van Go Ahead en dat was duidelijk niet naar de zin van enkele 'supporters'. Die liepen dan ook het veld op om ruzie te zoeken met de spelers van de bezoekende ploeg. Die lieten zich in eerste instantie niet doen, nadien liepen ze naar binnen.

De Nederlandse politie heeft intussen zeven mensen gearresteerd na de rellen. Go Ahead Eagles heeft ook al zijn verontschuldigingen aangeboden. De club distantieert zich van het gedrag van de enkelingen. Dat schrijft Sporza.

"We schamen ons diep"

De club heeft via een bericht op haar website alvast al gereageerd op de rellen. De Nederlandse club liet weten zich diep te schamen en neemt ook afstand van een deel van de fans. Ze zullen ook alles in het werk stellen op dit in de toekomst te vermijden en de daders te straffen.

Go Ahead Eagles distantieert zich van- en veroordeelt de gedragingen van een klein deel van het publiek van de wedstrijd Go Ahead Eagles-De Graafschap.

Vanwege het afsteken en gooien van vuurwerk werd de wedstrijd in de openingsfase korte tijd stilgelegd. Na afloop van de wedstrijd betraden enkele personen het speelveld, waarna zij spelers van de tegenstander aanvielen.

Go Ahead Eagles schaamt zich diep. De club stelt alles in het werk om gepaste maatregelen te nemen tegen de verantwoordelijken.

Poll: Moet Go Ahead Eagles zwaar bestraft worden?

TAGS  I  De Graafschap  I   Go Ahead Eagles

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024